Takbesiktning

Vi hjälper dig att identifiera eventuella fel och skador genom en takbesiktning.

Dags att göra en takbesiktning?

Är ditt tak slitet och i behov av renovering? Eller kanske planerar du att sälja ditt hus och önskar att taket är i bästa möjliga skick för att attrahera potentiella köpare?

I så fall är det nu dags för en takbesiktning. Våra certifierade besiktningsmän granskar noggrant taket och gör en snabb bedömning av dess skick, samt identifierar eventuella åtgärder som kan vara nödvändiga.

Önskar du att boka en takbesiktning? Tveka inte att kontakta oss redan idag, så återkommer vi snarast möjligt med en offert. Förutom takbesiktningar erbjuder vi även en mängd andra tjänster, inklusive fastighet– och slutbesiktning.

illustration av fastighet och husbesiktning
illustration av checklista inför besiktning

Detta ingår i vår takbesiktning:

Varför ska jag välja Besiktagruppen?

Vi är verksamma i hela Sverige

Behöver du hjälp med takbesiktning? Våra certifierade besiktningsmän hjälper privatpersoner och företag över hela landet. Oavsett var du befinner dig, kan du lita på oss för professionella besiktningar och högkvalitativ service.

karta över vart besiktagruppen är verksamma

Vi upptäcker skador på taket i god tid

Det finns många goda skäl att genomföra en takbesiktning. Oavsett din anledning kan du vara säker på en sak – ett tak som klarar en noggrann takbesiktning kommer att ge dig trygghet. Särskilt om du planerar att sälja ditt hus kommer du att undvika framtida klagomål om takets skick.

Vi är kunniga takexperter som snabbt kan bedöma takets skick. Finns det uppenbara skador? Till exempel kan ett tak täckt med papp uppvisa sprickor som på sikt kan leda till fuktproblem. Plåttak är sårbara för rostskador, och takpannor kan vara skadade och orsaka läckage samt ojämn inomhustemperatur.

Om vi upptäcker skador under takbesiktningen rekommenderar vi att åtgärder vidtas snabbt. Det är också möjligt att utföra en takbesiktning efter att ett nytt tak har installerats för att försäkra sig om att arbetet har utförts korrekt av de takläggare du anlitat.

besiktningsmän som utför tak och slutbesiktning av hus

Vanliga frågor och svar

En takbesiktning är en noggrann inspektion av takets skick för att upptäcka eventuella skador, brister eller potentiella problem. Det är ett viktigt steg för att säkerställa att ditt tak är i gott skick och förhindra framtida problem.

Det finns flera anledningar att genomföra en takbesiktning. Det kan vara för att förebygga problem och för att förlänga takets livslängd. Om du planerar att sälja ditt hus kan en takbesiktning ge dig trygghet och undvika överraskningar för köparen.

Det rekommenderas att du utför en takbesiktning regelbundet, vanligtvis varje år eller vartannat år. Det kan vara mer frekvent om ditt tak är äldre eller om det har exponerats för extrema väderförhållanden.

En takbesiktning utförs av kvalificerade takexperter eller besiktningsmän. De undersöker taket noggrant, letar efter synliga skador, sprickor, rostskador och andra problem. Om de upptäcker några problem, diskuterar de åtgärder och reparationer med dig.

Om din takbesiktning avslöjar skador eller problem, är det viktigt att åtgärda dem så snabbt som möjligt. Åtgärder kan innebära reparation av skador, byte av takmaterial eller andra nödvändiga åtgärder.

Priset för en takbesiktning kan variera beroende på olika faktorer, inklusive takets storlek och skick. Kontakta oss för en kostnadsfri offert och mer information om priserna.

Både privatpersoner och företag som äger fastigheter med tak bör överväga en takbesiktning. Oavsett om du är husägare, fastighetsägare eller ansvarig för en kommersiell fastighet, kan en takbesiktning hjälpa dig att säkerställa takets tillstånd.

Att boka en takbesiktning är enkelt. Kontakta oss via telefon eller e-post, och vi kommer att hjälpa dig att schemalägga en takbesiktning som passar dig.

Vi erbjuder takbesiktningstjänster i hela Sverige, med huvudkontor i Stockholm. Kontakta oss för att bekräfta om vi är tillgängliga i ditt område.

Om du överväger en takbesiktning eller har frågor eller funderingar om vår tjänst, är du alltid välkommen att fylla i formuläret nedan, eller ring oss på 010-2115001. Vi finns här för att hjälpa dig och ge dig den information och expertis du behöver för att göra en informerad beslut angående ditt tak.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter i formuläret för att ta in prisuppgifter för takbesiktning eller ring oss på 010-2115001