Fastighetsjuridik

Vi hjälper dig med fastighetsjuridik

Fastighetsjuridik är ett brett och komplex rättsområde som spänner över flera discipliner. Besiktagruppen har en kompetent stab av erfarna jurister som specialiserar sig inom fastighetsjuridik och är redo att erbjuda sin expertis. Vårt dedikerade team av fastighetsjurister är experter på att hantera juridiska tvister inom fastighetssektorn och att proaktivt förebygga sådana situationer genom att upprätta klara och juridiskt bindande avtal.

Om du har några frågor eller behöver juridisk rådgivning inom fastighetsjuridik, är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri och informativ konsultation. Vi finns här för att säkerställa att dina fastighetsaffärer och boendefrågor hanteras med högsta juridiska precision och kompetens.

Vi är verksamma i hela Sverige

Behöver du hjälp med fastighetsjuridik? Med kontor i Stockholm är vi redo att betjäna kunder över hela landet. Oavsett var du befinner dig, kan du lita på oss för professionella fastighetsbesiktningar och högkvalitativ service.

karta över vart besiktagruppen är verksamma

Vanliga frågor och svar

Fastighetsjuridik eller bostadsjuridik är en gren inom juridiken som fokuserar på rättsliga frågor som rör fastigheter och fastighetsägande. Det omfattar allt från köp och försäljning av fastigheter till upprättande av avtal, tvister om fastigheter och lagstiftning som reglerar fastighetsägande.

Du kan behöva en fastighetsjurist i olika situationer, som vid köp eller försäljning av fastigheter, upprättande av hyresavtal, tvister med grannar, problem med fastighetsöverlåtelser eller andra juridiska frågor som rör fastigheter.

En fastighetsjurist kan hjälpa dig med en mängd olika juridiska frågor, inklusive fastighetsöverlåtelser, avtalsskrivning, tvister om fastigheter, markanvändningsfrågor, bostadsrättsliga ärenden och mycket mer. De kan ge juridisk rådgivning, förhandla för din räkning och representera dig i domstol om det behövs.

En fastighetsöverlåtelse är processen att sälja eller köpa en fastighet. Den omfattar överföring av ägandeskapet från säljaren till köparen och kräver att olika dokument upprättas och överenskommelser följs. En fastighetsjurist kan hjälpa till med att säkerställa att processen genomförs korrekt och lagligt.

När du köper en fastighet är det viktigt att undersöka fastigheten noggrant, förstå villkoren i köpeavtalet, säkerställa att alla nödvändiga tillstånd och tillstånd finns, och försäkra dig om att du är medveten om eventuella dolda fel eller juridiska frågor som kan påverka fastigheten.

Ja, en fastighetsjurist kan hjälpa dig med fastighetsplanering, inklusive upprättande av testamente, gåvobrev, trusts och andra juridiska dokument som är relevanta för överföring av fastigheter och fastighetsägande efter din bortgång.

Kostnaden för att anlita en fastighetsjurist varierar beroende på faktorer som plats, komplexitet i ärendet och juristens erfarenhet. Många fastighetsjurister erbjuder initiala konsultationer utan kostnad, där du kan diskutera ditt ärende och få en uppfattning om kostnaderna.

Du kan enkelt kontakta oss på Besiktagruppen för fastighetsjuridisk rådgivning genom att fylla i formuläret nedan eller ringa oss på 010-2115001 

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter i formuläret för att ta in prisuppgifter för fastighetsjuridik eller ring oss på 010-2115001