Statusbesiktning

Vi hjälper dig att identifiera eventuella fel och skador genom en statusbesiktning.

Dags att göra en statusbesiktning?

Är det dags att få klarhet i din fastighets status? Med Besiktagruppen kan du få en noggrann och professionell statusbesiktning utförd av erfarna och certifierade besiktningsmän. Oavsett om det gäller ditt tak, badrum, fasad eller andra konstruktionsdelar, så ger vi dig det underlag du behöver för att planera framåt.

illustration av fastighet och husbesiktning
illustration av checklista inför besiktning

Detta ingår i vår statusbesiktning:

Varför ska jag välja Besiktagruppen?

Vi är verksamma i hela Sverige

Behöver du hjälp med statusbesiktning? Våra certifierade besiktningsmän hjälper privatpersoner och företag över hela landet. Oavsett var du befinner dig, kan du lita på oss för professionella besiktningar och högkvalitativ service.

karta över vart besiktagruppen är verksamma

Vanliga frågor och svar

En statusbesiktning är en skräddarsydd och opartisk besiktning av din fastighet utförd av certifierade experter. Den ger dig ett professionellt utlåtande om fastighetens skick, vilket är värdefullt vid försäkringsärenden, vid köp eller försäljning av fastighet, eller inför planerade renoveringar.

En statusbesiktning fokuserar på att ge en övergripande bild av fastighetens kondition och identifierar eventuella skador, fel eller behov av underhåll. Det är ett viktigt verktyg för att säkerställa fastighetens långsiktiga hållbarhet och värde.

Priset för en statusbesiktning varierar beroende på fastighetens storlek och omfattning av besiktningen. Kontakta oss för en kostnadsfri offert anpassad efter dina specifika behov.

En statusbesiktning ger dig en objektiv bedömning av fastighetens skick och kan användas som underlag vid försäkringsärenden, för att förhindra framtida skador eller för att planera nödvändigt underhåll. Det är ett smart sätt att säkerställa att din fastighet är i gott skick och att undvika oväntade kostnader.

Besiktningsmannen utför en noggrann inspektion av fastigheten och dokumenterar sina observationer i ett detaljerat besiktningsprotokoll. Efter besiktningen får du en rapport med eventuella anmärkningar samt förslag på åtgärder om det behövs.

Normalt sett får du besiktningsrapporten inom några arbetsdagar efter att besiktningen har utförts. Besiktagruppen strävar efter att leverera snabba och pålitliga resultat för att du ska kunna fatta informerade beslut om din fastighets framtid.

Det rekommenderas att utföra regelbundna statusbesiktningar med jämna mellanrum för att upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede och därigenom minimera risken för större skador och kostsamma reparationer på lång sikt. Besiktagruppen kan ge råd om lämpliga intervaller baserat på fastighetens ålder, skick och användning.

Om du överväger en statusbesiktning eller har frågor eller funderingar om vår tjänst, är du alltid välkommen att fylla i formuläret nedan, eller ring oss på 010-2115001. Vi finns här för att hjälpa dig och ge dig den information och expertis du behöver för att göra en informerad beslut angående ditt husköp eller försäljning.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter i formuläret för att ta in prisuppgifter för statusbesiktning eller ring oss på 010-2115001