Badrumsbesiktning

Besiktagruppen hjälper privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att kvalitetssäkra sina badrum genom badrumsbesiktning.

Vi hjälper dig med badrumsbesiktning

Det pågår fler badrumsrenoveringar än någonsin tidigare, men trots detta verkar mängden fuktskador och byggfel inte minska. Många av de badrumsprojekt som vi besiktigar, även de utförda av kvalificerade entreprenörer, underkänns vid slutbesiktningen. Boverkets nya rapport visar att bygg- och utförandefel kostar miljarder varje år, främst i form av vatten- och fuktskador.

Vårt mål med badrumsbesiktning är att tidigt upptäcka och åtgärda eventuella fel och brister, vilket kan minska kostnaderna och säkerställa hög kvalitet. Genom att låta oss utföra en badrumsbesiktning får du en tekniskt kvalificerad och opartisk granskning av hela objektet, vilket ger trygghet och säkerställer att ditt badrum uppfyller branschregler och säkerhetskrav för våtrum.

illustration av checklista inför besiktning

Detta ingår i vår badrumsbesiktning:

Varför ska jag välja Besiktagruppen?

Vår erfarna personal, fasta priser och höga servicenivå gör oss till det självklara valet för dina besiktningsbehov. Vi vågar ta ansvar för vårt arbete och erbjuder garantier, vilket ger dig extra trygghet. Läs mer om våra fördelar nedan.

Vi är verksamma i hela Sverige

Behöver du hjälp med badrumsbesiktning? Våra certifierade besiktningsmän hjälper privatpersoner och företag över hela landet. Oavsett var du befinner dig, kan du lita på oss för professionella besiktningar och högkvalitativ service.

karta över vart besiktagruppen är verksamma

Vanliga frågor och svar

Badrumsbesiktning är avgörande för att tidigt upptäcka och åtgärda eventuella brister och fel som annars kan leda till kostsamma skador. Den ger dig också trygghet i att din renovering följer branschregler och säkerhetskrav.

När du anlitar oss för en badrumsbesiktning säkerställer du att ditt badrum är i gott tekniskt skick. Vår fackmannamässiga undersökning ger dig ett opartiskt granskningsresultat och ett kvitto på att ditt projekt följer branschregler.

Fel och brister i badrumsrenoveringar är alltför vanliga. Även renoveringar utförda av behöriga entreprenörer kan ha brister som upptäcks vid en slutbesiktning. Skadorna och kostnaderna som följer är betydande.

Vanliga fel inkluderar bristfälliga tätskikt med läckage, felaktig fallriktning mot golvbrunnen, lossnande kakel och klinker, felaktig placering av golvbrunnar och rör, sprickor i kakel och klinker, och felaktig installation av brunnsmanchetter.

Försäkringsbolagen betonar vikten av att arbetet utförs korrekt och enligt branschregler. Om skadan inte är oförutsedd och orsakad av felaktigt arbete kan försäkringsersättning vara begränsad.

En besiktning ger kompetens, kostnadskontroll, förebyggande av skador och mervärde vid försäljning. Intressenterna efterfrågar ofta kvalitetsdokument och besiktningsutlåtanden som ger extra trygghet åt köparen och ökar värdet vid försäljning.

Att hantera fel och brister snabbt minimerar risken för större skador och kostnader. Att vänta kan innebära högre kostnader och mer omfattande reparationer.

Priset för en badrumsbesiktning varierar. Kontakta oss för exakt prisinformation och en offert som passar dina behov.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter i formuläret för att ta in prisuppgifter för badrumsbesiktning eller ring oss på 010-2115001