Lägenhetsbesiktning

Besiktagruppen hjälper privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att kvalitetssäkra sina fastigheter och renoveringar genom lägenhetsbesiktning.

Dags att göra en lägenhetsbesiktning?

Är du på väg att köpa eller sälja en lägenhet? Eller kanske har du nyligen investerat i en lägenhet och vill säkerställa dess skick? Då är det hög tid för en professionell lägenhetsbesiktning. Våra certifierade besiktningsmän specialiserar sig på noggranna genomgångar av lägenheter för att identifiera eventuella brister och säkerställa att allt är i ordning.

En lägenhetsbesiktning ger dig trygghet och insyn i lägenhetens skick. Vi granskar noga varje del, från installationer till ytskikt, och dokumenterar eventuella avvikelser. Genom att boka en lägenhetsbesiktning hos oss kan du fatta informerade beslut och undvika överraskningar längre fram.

illustration av checklista inför besiktning

Detta ingår i vår lägenhetsbesiktning:

Varför ska jag välja Besiktagruppen?

Vi är verksamma i hela Sverige

Behöver du hjälp med lägenhetsbesiktning? Våra certifierade besiktningsmän hjälper privatpersoner och företag över hela landet. Oavsett var du befinner dig, kan du lita på oss för professionella besiktningar och högkvalitativ service.

karta över vart besiktagruppen är verksamma

Så här går en lägenhetsbesiktning till

En lägenhetsbesiktning är en noggrann process som genomförs av våra erfarna besiktningsmän. Under besiktningen går vi tillsammans med köparen igenom alla lägenhetens rum och utför en grundlig okulär besiktning.

Det inkluderar en inspektion av våtrum, kök samt övriga tillgängliga utrymmen. Besiktningsmannen kontrollerar även tvätt- och diskmaskinsanslutningar samt element och rörledningar. Detta ger köparen möjlighet att ställa frågor och dra nytta av besiktningsmannens expertis på plats.

Efter besiktningen upprättar vi ett utlåtande som tydligt beskriver lägenhetens skick, eventuella anmärkningar och åtgärdsförslag. Vi inkluderar även en riskanalys för att identifiera möjliga problem i framtiden.

Vår strävan är att ge köparen en transparent och informativ besiktningsrapport. Kontakta oss för en offert och låt oss hjälpa dig med en professionell lägenhetsbesiktning.

Vanliga frågor och svar

En lägenhetsbesiktning är avgörande för att dokumentera lägenhetens skick vid inflytt och utflytt. Det minimerar risken för tvister med hyresvärden och säkerställer att du inte ansvarar för skador som fanns innan du flyttade in.

En lägenhetsbesiktning bör genomföras vid både inflytt och utflytt. Vid inflytt för att notera befintliga skador, och vid utflytt för att säkerställa att du inte ansvarar för skador som inte är resultatet av normalt slitage.

Under en lägenhetsbesiktning granskas dokument, utförs en okulär besiktning av lägenhetens alla rum, och eventuella skador noteras. En fuktindikering görs i riskområden som våtrum och kök. En besiktningsman upprättar ett protokoll.

Ja, du kan be om en besiktning vid lägenhetsbyte för att säkerställa att skador från tidigare hyresgäster dokumenteras. Många hyresvärdar genomför besiktningar vid byten för att undvika problem i framtiden.

Tiden för en lägenhetsbesiktning varierar beroende på lägenhetens storlek och antalet punkter som besiktigas. Vanligtvis tar det under en timme.

Det är inte obligatoriskt, men starkt rekommenderat. En lägenhetsbesiktning ger trygghet för både hyresgästen och hyresvärden och minimerar risken för tvister.

Om du upptäcker skador som inte finns i besiktningsprotokollet bör du dokumentera dem och informera din hyresvärd. Det kan påverka ditt ansvar för skadorna.

Ja, som hyresgäst har du rätt att begära en kopia av besiktningsprotokollet för att jämföra det med lägenhetens faktiska skick.

Normalt slitage inkluderar mindre repor, fläckar och hål efter tavlor. Större skador räknas som onormalt slitage och kan leda till ansvar för hyresgästen.

Det är inte obligatoriskt, men det kan vara fördelaktigt att närvara för att direkt kunna reda ut eventuella oklarheter och frågor med besiktningsmannen.

Om du överväger en lägenhetsbesiktning eller har frågor eller funderingar om vår tjänst, är du alltid välkommen att fylla i formuläret nedan, eller ring oss på 010-2115001. Vi finns här för att hjälpa dig och ge dig den information och expertis du behöver för att göra en informerad beslut angående din lägenhet.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter i formuläret för att ta in prisuppgifter för lägenhetsbesiktning eller ring oss på 010-2115001